דף הבית  >> 
 >> 

הרשם  |  התחבר


ויסקי - צורת ההגשה 

מאת    [ 26/09/2009 ]

מילים במאמר: 222   [ נצפה 4063 פעמים ]

"מאלט, סינגל מאלט. מעט מים, ללא קרח." -ג'יימס בונד
אומנם המשקה הידוע של בונד הוא המרטיני המפורסם, אבל מסתבר שאפילו בונד בכבודו ובעצמו חבב את הויסקי לא פחות. זאת ועוד, הוא הגדיר במדויק את הדרך שבה הוא רוצה שהויסקי יוגש לו, וכך גם רבים אחרים לפניו ואחריו.
צורת ההגשה של המשקה הזהוב והכמעט מלכותי הזה היא קריטית לטעמו - דבר דומה נראה גם עם משקאות אלכוהוליים אחרים אך אצל הוויסקי הבדלי הטעם חדים יותר.

השיטה הנפוצה ביותר להגשת ויסקי היא בטמפ' החדר בצירוף קרח. השיטה הזאת מאפשרת לשתות את הויסקי "סטרייט" - בלי יותר מדי בלגן וליהנות מהטעמים והארומות הייחודיים לו. שיטה נוספת נפוצה להגשתו היא כמובן עם הקרח כבר בפנים.

שיטה חדשה יחסית ומעניינת היא שיטת ההגשה בטמפ' קפואה של 18- מעלות.
שיטה זו, שמקורה בפינלנד שם מקובל להגיש כל משקה בטמפ' הזו, מפחיתה את הריח העז של הוויסקי אך משחררת את הטעמים בצד האחורי של הפה בצורה חזקה יותר כשהוא מתחמם. בפועל הויסקי מוגש בשיטה זו רק במס' מצומצם של פאבים בעולם במכשיר מיוחד אותו פיתחה Famous Grouse שמכונה Frozen Famous. בארץ ניתן למצוא את הויסקי בצורתו הקפואה בפונדק הדוב ובבר העוגן בחיפה.
לסיכום - אין כמו ויסקי טוב בשביל לפתוח ערב מעולה. המשקה המתוחכם הזה קנה לעצמו שם ולא לחינם. ויסקי איכותי הולך טוב גם עם סוגים שונים של בשרים. רק תבחרו את צורת ההגשה ואתם בפנים.

לחיים!
כותב המאמר הינו ברמן באתר העוסק בויסקי



מאמרים חדשים מומלצים: 

חשיבות היוגה לאיזון אורח חיים יושבני  -  מאת: מיכל פן מומחה
היתרונות של עיצוב בית בצורת L -  מאת: פיטר קלייזמר מומחה
לגלות, לטפח, להצליח: חשיבות מימוש פוטנציאל הכישרון לילדים עם צרכים מיוחדים -  מאת: עמית קניגשטיין מומחה
המדריך לניהול כלכלת משק בית עם טיפים ועצות לניהול תקציב -  מאת: נדב טל מומחה
חשבתם שרכב חשמלי פוטר מטיפולים.. תחשבו שוב -  מאת: יואב ציפרוט מומחה
מה הסיבה לבעיות האיכות בעולם -  מאת: חנן מלין מומחה
מערכת יחסים רעילה- איך תזהו מניפולציות רגשיות ותתמודדו איתם  -  מאת: חגית לביא מומחה
לימודים במלחמה | איך ללמוד ולהישאר מרוכז בזמן מלחמה -  מאת: דניאל פאר
אימא אני מפחד' הדרכה להורים כיצד תוכלו לנווט את קשיי 'מצב המלחמה'? -  מאת: רזיאל פריגן פריגן מומחה
הדרך שבה AI (בינה מלאכותית) ממלאת את העולם בזבל דיגיטלי -  מאת: Michael - Micha Shafir מומחה

מורנו'ס - שיווק באינטרנט

©2022 כל הזכויות שמורות

אודותינו
שאלות נפוצות
יצירת קשר
יתרונות לכותבי מאמרים
מדיניות פרטיות
עלינו בעיתונות
מאמרים חדשים

לכותבי מאמרים:
פתיחת חשבון חינם
כניסה למערכת
יתרונות לכותבי מאמרים
תנאי השירות
הנחיות עריכה
תנאי שימוש במאמרים



מאמרים בפייסבוק   מאמרים בטוויטר   מאמרים ביוטיוב